skip to Main Content

Грешки при обзавеждане

Забравете за аматьорското обзавеждане, като се предпазите от тези грешки

За да се създаде приятен интериор у дома, не са важни единствено дизайнерите. Важна роля имат инвеститорите, а именно хората, които плащат. Те са тези, които задават тон на работа в зависимост от потребностите им в този момент. Никога едно обзавеждане не е представлявало лесна задача. Изискват се прецизност, креативност и модерно мислене, за да се създаде нещо ново или невиждано, което да накара инвеститорите да ахнат. В хода на работа се допускат поредица от грешки, които са страшно неприятни, водят след себе си куп проблеми и удължават срока за завършване на обзавеждането. За да не се случи това и с вас, е добре да се запознаете с най-големите грешки, които обикновено се оказват пречки към постигане на перфектният дизайн.

Стилен, подреден и модерен интериор – не се лишавайте от него

Грешка номер 1: в никакъв случай не разчитайте на офертите, сравнявайки единствено цените им. Ориентирайте се към дизайнер, който не просто разбира от своята работа, но и споделя именно вашите идеи за перфектно обзавеждане. Когато хората говорят на един език, нещата се случват много по-лесно и приятно. По този начин крайната цел ще бъде изпълнена без пречки и без допускане на грешки, които ще ви костват допълнителни средства.

Грешка номер 2: настоявайте за качество. Не бързайте, а бъдете търпеливи. Хубавите неща стават бавно, но определено крайните резултати си заслужават. За всички интериорни проекти се изисква определен срок от време, в който да бъдат приключени както подобава. За целта на професионалистите в областта ще са им нужни поне 3 месеца, за да завършат проекта. Потърпете и не след дълго ще бъдете удовлетворени от постигнатото.

Грешка номер 3: направете една добра селекция на всички материали, цветове, детайли и подредете картинката така както вие си я представяте. Когато имате завършен анализ и знаете как искате да се случи всичко, нещата стават много по-лесно. Обсъдете идеите си с вашите дизайнери, за да достигнете максимално добри крайни резултати.

Грешка номер 4: изпипайте нещата до последно. Трябва да разполагате с определен бюджет и чак тогава да стартирате домашното обзавеждане. Промените се извършват от начало докрай – подбор на подходящите врати, прозорци, мебели, подове, стени и т.н. Ако сега направите банята, то гледайте да приключите и с кухнята, а не оставяйте ремонта като висяща идея напред във времето. Това е една от най-големите грешки, които масово се допускат от инвеститорите.

Грешка номер 5: не си мислете, че обзавеждането е лесна задача. Ако за вас всичко изглежда като избор на лампи, столове и тапети в синьо, червено или зелено, то за професионалистите интериорният дизайн е нещо далеч по-различно. Крайната цел е да се решат всички онези пространствени задачи, които да повишат качеството на живот на обитаващите тази сграда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back To Top